Over WachttijdZorg.nl

WachttijdZorg.nl is een onafhankelijke website die de wachttijden van ziekenhuizen en zelfstandige klinieken in Nederland op een rijtje zet, zodat u deze kunt vergelijken. Van behandelingen en polikliniekbezoeken, tot onderzoeken. Met het keuzemenu ziet u meteen bij welke zorginstelling u voor uw zorg terecht kunt en hoe lang het duurt voordat u aan de beurt bent. Heeft u al een verwijzing van uw huisarts? Kies dan een ziekenhuis of kliniek, vul uw gegevens in en uw huisarts ontvangt automatisch een bericht. Uw huisarts kan de verwijzing vervolgens doorsturen naar de door u gekozen zorginstelling. Wacht niet langer en maak uw eigen keuze!

Behandeling in Duitsland

Met behulp van onze partners is het via WachttijdZorg.nl ook mogelijk om uw behandeling te laten verrichten in een ziekenhuis of kliniek in Duitsland. Daar zijn de wachttijden vaak veel korter dan in Nederland. Nadat uw aanvraag is doorgezet, kunt u vaak al op korte termijn bij de gekozen zorginstelling terecht. Wilt u behandeld worden in Duitsland? Klik dan hier.

Waarom WachttijdZorg.nl

Over het algemeen verwijst uw huisarts u door naar het meest nabij gelegen ziekenhuis en moet u genoegen nemen met de wachttijd die u te horen krijgt. Als u niet in uw wachttijd berust, kunt u uw huisarts of zorgverzekeraar vragen te helpen zoeken naar een alternatieve zorginstelling. Deze hebben vaak ook geen goed beeld van bij welke zorginstelling u eerder terecht kunt. De steeds maar oplopende wachttijden bij de Nederlandse ziekenhuizen zorgen voor veel hectiek en verdere gezondheidsklachten. Hierbij wordt de norm die de overheid heeft gesteld voor maximale wachttijden (Treeknorm) vaak bij lange na niet meer gehaald. WachttijdZorg.nl heeft hierom voor u de wachttijden van ziekenhuizen en klinieken inzichtelijk gemaakt, zodat u deze kunt vergelijken en zelf uw keuze kunt maken. Zo maakt WachttijdZorg.nl het voor u mogelijk om de wachttijd vaak met zelfs meerdere weken te verkorten.

Ons doel

WachttijdZorg.nl is opgericht met het idee om de zorgconsumenten in Nederland zelfregie te geven, door mensen zelf een ziekenhuis of kliniek naar wens te laten kiezen. Zo hopen wij het Nederlandse zorgsysteem transparanter te maken en de wachttijden van de Nederlandse zorginstellingen meer in balans te brengen. Wilt u ook gebruikmaken van WachttijdZorg.nl? Klik hier en u komt direct bij het keuzemenu.

In het nieuws

Over WachttijdZorg.nl