FAQ

Onder de FAQ vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen, klik op een vraag en het antwoord verschijnt. Als uw vraag er niet tussenstaat, dan kunt u contact met ons opnemen.

Vragen over WachttijdZorg.nl

Wij geven u inzicht in de wachttijden van Nederlandse en een aantal Duitse ziekenhuizen en klinieken. U kunt de wachttijden van de zorginstellingen vergelijken en vervolgens zelf kiezen waar u een afspraak wilt. Als u al een verwijzing heeft en kiest voor een ziekenhuis of kliniek in Nederland, dan kunt u via ons uw keuze doorgeven aan uw huisarts. Kiest u voor een zorginstelling in Duitsland, dan verloopt de aanvraag via onze partners.

Iedereen kan gebruik maken van WachttijdZorg.nl. Met behulp van het keuzemenu kan elke persoon zijn of haar persoonlijke, kortste wachttijd vinden.

Alle zorgwachttijden zijn op een simpele manier in te zien. Hierdoor weet u waar u het snelst terecht kunt en kiest u zelf waar u een afspraak wilt.

U heeft een verwijzing van uw huisarts nodig, voordat u een afspraak kunt maken bij de zorginstelling van uw keuze. Hier kunt u meer informatie vinden over verwijsbrieven.

Vragen over de wachttijden

Onze gegevens zijn afkomstig van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Deze data worden constant geüpdatet.

De wachttijden van alle zorginstellingen die bekend zijn bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) staan op onze website. Denk hierbij aan algemene ziekenhuizen, academische ziekenhuizen, zelfstandige behandelcentra, poliklinieken en meer.

De wachttijden zijn berekend in kalenderdagen.

De wachttijden zijn een schatting afkomstig van de ziekenhuizen en klinieken zelf en deze zijn gebaseerd op hun eigen systemen.

De wachttijden zijn voor iedereen zichtbaar. Met andere woorden, u kunt dus altijd iemand anders helpen om een passende zorginstelling te vinden.

Vragen over uw zorgverzekeraar en uw huisarts

Met welke zorgcentra uw zorgverzekeraar contracten heeft, kunt u hier controleren. U kunt ook telefonisch contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te vragen of de zorg in het betreffende ziekenhuis wordt vergoed.

Uw formulier wordt automatisch verzonden naar uw huisarts, die kan uiteindelijk de verwijzing doorsturen naar de door u gekozen zorginstelling. U ontvangt een kopie van het formulier in uw eigen mailbox. WachttijdZorg.nl heeft geen inzage in de gegevens die u invult.

U kunt op WachttijdZorg.nl alleen huisartsenpraktijken selecteren die hun e-mailadres hebben geregistreerd. Als uw huisartsenpraktijk er niet tussenstaat, dan kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk om handmatig de gekozen zorginstelling door te geven.

FAQ