Behandeling in Duitsland

Met behulp van onze partner Zorgloket Duitsland, is het via WachttijdZorg.nl ook mogelijk om uw behandeling te laten verrichten in een ziekenhuis of kliniek in Duitsland. Daar zijn de wachttijden meestal korter dan bij de Nederlandse ziekenhuizen en zelfstandige klinieken. Bovendien staan de ziekenhuizen en klinieken in Duitsland bekend om hun hoogwaardige medische zorg en uiterst gespecialiseerde behandelingen, waarbij de nieuwste technologieën worden gebruikt.

U kunt de wachttijden voor een behandeling in Duitsland hier bekijken. Als u vervolgens een ziekenhuis of kliniek heeft gekozen, zal Zorgloket Duitsland uw aanvraag onmiddellijk in behandeling nemen. Nadat de aanvraag door Zorgloket Duitsland is doorgezet, kunt u vaak al op korte termijn voor uw operatie bij het ziekenhuis of de kliniek in Duitsland terecht. Daarnaast zal Zorgloket Duitsland u gedurende het hele traject begeleiden en zal bemiddelen tussen het ziekenhuis of de kliniek en uw zorgverzekeraar.

Uw bemiddelaar tijdens het traject in Duitsland

”Het Zorgloket Duitsland is een onafhankelijke, zelfstandige organisatie met zorgmakelaars en één medisch adviseur. Ons kantoor is gevestigd in Venlo, Nederland. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring in zorgbemiddeling en werken dan ook voor een groot aantal Nederlandse zorgverzekeraars en werkgevers. Wij bemiddelen naar gecontracteerde ziekenhuizen en klinieken in Duitsland. Onze service is daarnaast volledig kosteloos voor cliënten die zich aanmelden.

Zorgloket Duitsland:

De kosten

EU-wetgeving bepaalt dat als uw zorgverzekeraar de behandeling in Nederland vergoedt, deze de behandeling ook buiten Nederland moet vergoeden. Is dat niet het geval, dan is uw zorgverzekeraar dus niet verplicht om de kosten te vergoeden. De vergoeding die u zal ontvangen voor de behandeling in het buitenland, zal daarnaast gelijk zijn aan de hoogte van de vergoeding die u voor dezelfde behandeling in Nederland zou hebben ontvangen.

Behandeling in Duitsland